Sivut

1/26/2012

Itsetehdyt kalapuikot ja kevennetty tartar-kastike

Kalapuikot ja kevennetty tartar-kastike


Kalapuikot (yhdelle hengelle)

200g Sei fileitä
30g Cornflakes
1 kananmuna (josta menee noin 20g reseptiin)
Ripaus sitruunapippuria tai mustapippuria
Suolaa

Sulata sei fileitä hetken aikaa huoneen lämmössä, ei kuitenkaan sulaksi asti, vaan pitää olla hieman kohmeessa. Leikkaa sei fileet neljään osaan pitkittäin. Laita cornflakesit pakastepussiin ja nuiji lihanuijalla murskaksi (tämän voi tehdä myös monitoimikoneessa, jolloin tulee pienempää murskaa). Lisää pussiin mausteet. Riko kananmuna lautaselle ja dippaa seipala siihen. Laita pala tämän jälkeen pakastepussiin ja heiluttele varoen ettei kalanpala hajoa. Tee sama kaikille paloille ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 20 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kullanruskeita.

241 Kcal / 236g
102 Kcal / 100g


Kevennetty tartar-kastike (annoksesta riittää useammalle)

250g Maustamaton rasvaton maitorahka (notkista pienellä määrällä maitoa n. 2 rkl)
1 maustekurkku n. 70g
Purjosipulia n. 40g
1 rkl sinappia
1 keitetty kananmuna pilkottuna
Currya
Mustapippuria
Suolaa

Sekoita aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki.

230 Kcal / 334 g
69 Kcal / 100g

Lisukkeena kuvassa on käytetty Rainbown Vihannes perunamuusijauhetta, joka on hieman kevyempää kuin normaalit perunamuusijauheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti