Sivut

9/20/2011

Kevennetty moussaka

Moussaka
Munakoisoa 500g
Naudan paistijauhelihaa 400g
Yrtti tomaattimurska 350g
jauhelihan mausteet: Oregano, pippuri, suola, sipulijauhe, valkosipulijauhe
Rasvaton maitojuoma 200g
Kananmuna 1 kpl
Kevyt sulatejuusto 10% (pirkka)
Maitokastikkeen mausteet: Muskotti, suola
Oliiviöljy 30g ( 1/3 dl)


Leikkaa munakoisot n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita talouspaperin päälle. Ripottele suolaa molemmin puolin leikkauspinnoille ja anna munakoison "itkeä" noin 15 minuuttia. Huuhtele viipaleet.
Paahda viipaleet pannulla hyvin pienessä tilkassa öljyä (mikäli haluat kevyen version).
Paista jauheliha, lisää sekaan tomaattimurska ja mausteet.
Sekoita maito ja muna keskenään ja murskaa sekaan myös sulatejuusto (juusto saa jäädä klimppeihin).
Lisää mausteet ja vatkaa hetki.
Lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta aloittaen munakoisoista.
Kaada päälle maitokastike.
Laita uuniin 250 asteeseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes maitokastike on hyytynyt kunnolla.

1635g / 1105 Kcal (Koko resepti)
100g  / 68 Kcal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti